[Refuge]

Navigeer van survivalmodus naar Comfort Zone
en pak je leven weer vast

Herken je je in deze verwarrende mix?

  • Je voelt je voortdurend overprikkeld, overweldigd en opgejaagd, en tegelijk zó emotioneel, mentaal, fundamenteel Moe (ja, met hoofdletter).

  • Je innerlijke radar scant voortdurend op gevaar. Bij het minste geringste gaan alarmbellen bij je af. Je herkent jezelf dan vaak niet in je reacties; iéts neemt het van je over.

  • Je staat in een voortdurende doordoen-en-doorgaan-modus, én je voelt je futloos, uitgeblust en hulpeloos, waardoor je uiteindelijk tot weinig tot niets (echt) komt. Alsof je gas wil geven met de handrem op.

  • Je hebt het gevoel permanent onder 4 donsdekens te liggen: wat er om je heen gebeurt, bereikt je vaak niet écht; de informatie van je zintuigen komt niet helemaal binnen. Je voelt je een zombie.

  • Je wil niks liever dan rust en je vindt geen rust. Integendeel: je hebt het gevoel altijd ‘aan’ te staan en de gedachten tuimelen wild rond in je hoofd. Concentreren is moeilijk. Net zoals je gedachten alle kanten opschieten, doen je acties en beslissingen dat ook, en elke keuze geeft keuzestress. Alsof je de weg kwijt bent.

  • Je voelt je een ‘kip zonder kop’. Of beter gezegd een ‘kop zonder kip’. Je lijkt alleen nog in je hoofd te leven. En zelfs dat laat je nu soms in de steek, nu je ‘er soms niet bij bent’ en de barometer al eens naar ‘mist’ gaat. Computer says no.

  • Je hebt moeite om in contact te blijven. Met anderen. Met het hier en nu. Met jezelf. Je hebt nog weinig voeling met je lijf, behoeften, met wat je wil, met je grenzen, met wat je plezier doet. Je hebt het gevoel niet in je lichaam te zitten. Je zoomt makkelijk uit; fysiek ben je nog wel aanwezig, maar verder slechts deels of zelfs helemaal niet.

  • Je bent optimistisch van aard, maar ‘dat zou je de jongste tijd niet zeggen’: jij die altijd in mogelijkheden dacht, ziet nu vooral beperkingen en problemen.

  • Je verlangt naar echt contact, en tegelijk voelt iedereen ‘onbereikbaar’, voel je je alleen en heb je het gevoel het ook allemaal alleen te moeten doen. Je wil gezien worden én je zou jezelf soms het liefst onzichtbaar maken.

En je snapt er niks van…

Chronische stress is geen kwestie van mindset of karakter maar van neurobiologie: een gedysreguleerd zenuwstelsel brengt jou in survivalmodus, zenuwstelselregulering brengt je in je comfortzone.

It’s the nervous system, stupid

Nee, wees gerust. Je zit niet hopeloos vast en je bent niet verloren. Je zenuwstelsel is in overdrive, waardoor het in bijna constante staat van alarm is, met die quasi permanente survivalmodus tot gevolg. Of zich dat nu uit in blijven gààn, weglopen of ‘winterslapen’.

Zaak is om je zenuwstelsel stap voor stap opnieuw veiligheid, veerkracht en connectie te laten ervaren. Zo kan jij fundamenteel tot rust komen. Van daaruit voelt het leven anders. Echt anders.

Want hoe zou het voor je zijn …

  • Om die chronische overprikkeling en stress eindelijk achter je te laten, en in plaats daarvan rust, vertrouwen en helderheid te kunnen ervaren?

  • Te weten dat wat er ook op je pad komt, je het aankunt? Te weten ‘I’ve got me’?

  • Je weer verbonden te voelen met jezelf, je lichaam en je intuïtie, en van daaruit in de wereld te bewegen en je leven te leven?

In het [Refuge]-traject navigeer je naar je Comfort Zone

In [Refuge] krijg je de inzichten en tools die jou helpen te navigeren naar de veiligheid, het vertrouwen, de verbinding en de veerkracht van jouw Comfort Zone. Zodat jouw Comfort Zone niet langer een plek is waar je alleen af en toe je neus tegen het venster duwt of alleen maar heel even op bezoek komt, maar jouw basiskamp, jouw refuge kan worden.

[Refuge]

Zo navigeer jij weg van survivalmodus naar Comfort Zone;
van stress, overprikkeling en vastzitten naar rust, helderheid en flow

Dit zit in de [Refuge]-roadmap

Module 1

Focus op je zenuwstelsel

  • Begrijp hoe je zenuwstelsel werkt en hoe het jouw ervaring van survivalmodus en flow beïnvloedt

  • Ontvang je 1e tools voor het reguleren van je zenuwstelsel

  • En start jouw persoonlijke handleiding en unieke roadmap naar meer Comfort Zone.

Module 2

Vat op je toolbox

  • Herken je patronen als pleasen, perfectionisme, … als eigenschappen van je gedysreguleerd zenuwstelsel

  • Identificeer daarbij je hoogstpersoonlijke triggers en glimmers

  • Geef dankzij meer tools jouw systeem precies wat nodig is om los te komen van joùw survivalmodus

Module 3

Thuis in [Refuge]

  • Vervang oude patronen structureel door hulpbronnen

  • Verzorg en ervaar een gereguleerd zenuwstelsel in je dagelijks leven

  • Bereik de rust, helderheid en flow van je Comfort Zone

Deze support mag jij verwachten

Kennis

Over (chronische) stress, trauma, triggers, en vooral veel over de werking van het zenuwstelsel: wat gebeurt er in je lichaam en brein onder stress? En waarom reageert je systeem zoals het reageert? Omdat kennis in deze kracht is.

Tools

Veel tools. Die je in je dagelijks leven kan toepassen om de stress te laten zakken en meer rust en vertrouwen te ervaren, uitnodigingen om af te stemmen op jezelf, en veel oefeningen die je helpen de connectie met jezelf en je lijf terug te vinden.

Natuur - Bosbaden

Geen betere partner in dit werk dan de natuur. In [Refuge] ervaar je hoe ze je ondersteunt met inzichten, bedding en spiegels. Door te verbinden met de natuur verbinden we met onszelf; via buiten naar binnen. Goud waard.

1-op-1 begeleiding

In de live online coach calls maken we samen verder de vertaalslag van alle kennis en tools naar jouw unieke strategie.

Feedback en support

15 weken lang mijn persoonlijke feedback en support via e-mail bij je oefeningen, uitdagingen en inzichten.

Na dit traject

Ben je waarschijnlijk niét ineens getransformeerd tot zenmonnik, laten we wel wezen. Wel:

  • weet je hoe jouw lichaam en brein reageert op stress: herken je hoe jouw eigen zenuwstelsel functioneert in elke moment;

  • begrijp je de zelfbeschermingsmechanismen van je lichaam, en copingmechanismen als perfectionisme, pleasen, etc.;

  • heb je vooral een uitgebreide en heel persoonlijke set tools die je in elke staat van deregulering kan toepassen om weer in balans te komen;

  • kom je weer in de driver’s seat, zodat je meer rust, vertrouwen, connectie met jezelf kan ervaren,

  • en dus keuzes kan maken vanuit wat bij jou past.

“Ik raad het traject [Refuge] bij Ellen aan als je je weer rustiger wilt voelen, uit de wervelstorm wilt stappen en niet altijd ‘aan wilt staan’. Als je zelf de regie weer wilt hebben over je spanning en stress. Want door dit traject weet ik dat het echt kan. En dat alleen al is een heel geruststellende gedachte.

Bosbaden was voor mij een totaal nieuwe ervaring. Ik ben heel graag in de natuur, en om dan op deze manier bewust aanwezig te zijn in de natuur en in je lijf, was een hele bijzondere ervaring.”

Zij ging jou voor in [Refuge]

Voor wie is dit traject?

[Refuge] is wèl voor jou

  • als je klaar bent met survivalmodus en verlangt naar meer Comfort Zone

  • als je beseft dat quick fixes hierin niet bestaan

  • als je bereid bent daarvoor ook ‘het werk’ te doen: continu en consistent de stappen zetten, die soms misschien klein en eenvoudig lijken aan de buitenkant, maar uiterst rijk en complex zijn in hun effect op de binnenkant

  • als jij beseft dat je systeem en zenuwstelsel reguleren volgt op het eerst goed leren kennen ervan

[Refuge] is niet voor jou

  • als je uit bent op een quick fix of magic trick - die breng ik niet

  • als je niet bereid bent ‘het werk’ te doen en stappen te zetten - je moet het toch echt zelf doen (maar niet alleen)

  • als je niet houdt van het opdoen van kennis, nààst de vele tools die je ontvangt - educatie brengt nochtans regulatie

Ik ben Ellen

Met The Comfort Zone Project creëer ik met zorg, diepgang en aandacht een veilige ruimte voor heling van chronische stress. Ik geloof daarbij dat chronische stress geen kwestie is van mindset of karakter maar van neurobiologie: een gedysreguleerd zenuwstelsel brengt jou in survivalmodus, zenuwstelselregulering brengt je in je Comfort Zone.

In mijn begeleidingstrajecten combineer ik inzichten uit onder meer de polyvagaal theorie, embodiment coaching en nature and forest therapy. Ik volgde uiteraard de nodige opleidingen, en The Comfortzone Project is ook mijn eigen levensproject.
Ik ken de theorie én de praktijk: the good, the bad and the ugly.

Jouw investering in

[Refuge]

€777

  • 1-op-1 begeleiding in 4 xl live coachsessies (online of ter plekke in Putte-Stabroek), waarin we jouw unieke strategie vormgeven

  • 3 xl verdiepende en ontspannende ervaringssessies in de natuur met bosbaden en natuurcoaching

  • Kennisvideo’s met theorie en waardevolle inzichten over de werking van je zenuwstelsel

  • Oefeningenvideo’s die je helpen je zenuwstelsel te reguleren

  • Werkbladen om je eigen ervaringen te tracken en extra diepgang te creëren

  • Meer dan 3 maanden persoonlijke support en begeleiding via
    e-mail met o.m. feedback op je oefeningen, uitdagingen en inzichten

  • 15 weken toegang tot het traject en programma

Zij gingen jou voor in  [Refuge]

“Jouw coaching heeft me zo goed geholpen. Mijn zenuwstelsel is helemaal bedaard.”

“Heel erg bedankt voor jouw zachte en warme ondersteuning / begeleiding. Dit traject heeft zoveel teweeggebracht, veel wijsheden, inzichten en handige tools om mijn zenuwstelsel te reguleren. En bovenal veel meer kennis over mezelf, mijn lichaam en mijn weg. Zoveel dank!!”

“Waar ik in het verleden telkens dieper wegzonk, wanneer ik me slecht voelde en ook onbewust niets deed met wat er aan me knaagde en alleen maar piekerde en doodmoe werd, probeer ik nu te zoeken naar wat me een veiliger gevoel kan geven om daarna te bekijken hoe ik dan verder omga met wat me dwars zat.

En, wandelen in de natuur, ik wist het al wel, maar wandelen zonder piekeren lukt me nu veel beter dan voordien. Bedankt Ellen, je hebt me verder op weg gezet op een tastbare manier. Ik ben er blij mee!”

“Dankjewel voor jouw liefdevolle zorg en begeleiding in dit traject. Voor jouw oprechte belangstelling en betrokkenheid en voor de integere en authentieke manier waarop je me ‘aan de hand hebt genomen’. Ik begrijp beter hoe ‘stress’ in elkaar zit en hoe ik het zelf kan beïnvloeden op een positieve manier.”

Hoe stap je in?

Stap 1

Vraag je ‘comfort call’ aan.

Je bent van harte welkom voor een gratis gesprek met mij via Zoom.

In het gesprek onderzoeken we samen of [Refuge] op dit moment voor jou het juiste aanbod is.

Stap 2

Hebben we een match? Dan ontvang je gelijk toegang tot de eerste video’s van [Refuge] en plannen we de coachingsessies in.

Stap 3

In 15 weken krijg je de inzichten en tools die jou helpen te navigeren van survivalmodus naar comfortzone.

Veelgestelde vragen

  • Nee, omdat ik in dit werk niet geloof in quick fixes of magical tricks. Uit survivalmodus stappen en thuiskomen in je Comfort Zone vergt een continu, consistent en op jouw systeem afgestemd stappen zetten. Die bedding kan ik geven in dit met zorg samengesteld traject, niet in een losse sessie.

  • Ja, zeker wel. Coaching binnen The Comfortzone Project kan prima op zichzelf staan, maar is ook uitermate geschikt als ondersteuning en aanvulling bij bijvoorbeeld psychotherapie. De impact van je gesprekstherapie wint er alleen maar bij als jij er ten volle en gegrond bij aanwezig kan zijn.

  • Ik vraag inderdaad commitment om consistent de nodige stappen te zetten. Maar het programma is zo gemaakt dat je het echt op je eigen tempo kan doen; je kijkt de video’s wanneer het jou past en ziet zelf hoe je de oefeningen kan inpassen in je dagelijks leven. Vijftien weken is daarvoor normaal gezien genoeg.

  • Ja, je kan je [Refuge]-traject in één of in twee keer betalen